Hoe begin je eraan?

Schoolpool - Comment faire

 

Het principe van carpoolen naar school is heel eenvoudig. Het gaat erom dat de schooltrajecten gedeeld worden met andere ouders en leerlingen die in jouw buurt wonen.

Schoolpool stelt jou een databank ter beschikking die alle ouders groepeert die wensen te carpoolen naar school. Op deze wijze verkrijg je in alle veiligheid de gegevens van de andere schoolpoolers. Je hoeft hen enkel nog te contacteren om de gemeenschappelijke ritten te organiseren.  

Om toegang te krijgen tot deze databank moet de school van je kind ingeschreven zijn bij Schoolpool (raadpleeg hier of je school deel uitmaakt van het project)

Hoe inschrijven :

1. Maak een account aan  (bovenaan rechts op de onthaalpagina)

2. Je ontvangt een bevestigingsmail. Klik op de link om je inschrijving te bevestigen.

3. Geef eerst je persoonlijke gegevens in, daarna je traject en dan de naam van je passagiers (Opgelet : klik na elke ingave op insert)

4. Klik op « Schoolpoolers vinden ». De kaart geeft de school van je kind aan en alle schoolpoolers die zich ook zich naar daar begeven.

5. Bekijk wie van de schoolpoolers in je buurt woont en contacteer hen om de details voor een geslaagde carpool te regelen.

een dienst van Mpact